Poate va vine sa credeti sau nu, dar prima versiune de “frigider” dateaza din antichitate. Acestea se numeau yakhchāl (yakh insemnand “gheata” si chāl insemnand “groapa”). “Gropile de gheata” erau folosite pentru a produce gheata dar si pentru a depozita gheata si mancare. Termenul yakhchāl este si astazi folosit in Iran, Afghanistan, si Tajikistan pentru frigiderul modern.

Omul a inteles necesitatea de a avea mancare proaspata inca din anul 400 inaintea erei noastre. Astazi dorintele fiecaruia sunt din ce in ce mai mari. Se remarca o viteza senzationala a dezvoltarii noastre ca civilizatie dar totodata si a necesitatiilor.

Stiati ca? Principala diferenta intre un frigider si o combina frigorifica este data de pozitia congelatorului!

Frigiderul are congelatorul situat in partea de sus. Combina frigorifica are congelatorul pozitionat in partea de jos.

Cum iti alegi frigiderul?

In primul rand, trebuie sa va identificam necesitatiile. Produsele comerciate peste tot in jurul nostru ne ofera o gama larga de alegeri. Dar nu ne cumparam un frigider in fiecare zi. Prin urmare, care este oare alegerea corecta? Inainte de a lua o decizie, tineti cont de aceste aspecte:

  1. Stabilirea nevoilor tale – un frigider mare sau un frigider mic? de cat spatiu dispui in locuinta ta? frigiderul are usi reversibile? pentru cate persoane va trebui frigiderul tau sa gazduiasca alimente? Deasemenea verifica nivelul de zgomot pe care aparatul il produce pentru a evita situatiile neplacute!
  2. Pretul – analizeaza-ti veniturile si cheltuielile apoi stabiliteste un buget.
  3. Brand si fiabilitate – selecteaza un brad de incredere, care are un renume solid pentru raportul calitate-pret. Cerceteaza apoi parerile si recenziile altor clienti despre produsul vizat.
  4. Eficienta energetica – frigiderul este unul din cei mai mari consumatori de curent electric dintr-o gospodarie. Frigiderele si combinele frigorifice cu o clasa energetica inalta contribuie la economisirea energiei si implicit a baniilor.

In opinia mea aceste aspecte sunt cele mai importante. Este momentul sa intram in amanunte!

  1. Tehnologiaclasica, NoFrost sau NeoFrost – in functie de aceasta, produsul ofera avantaje consumatorului dar si costul produsului va fi mai ridicat.
  2. Caracteristici si functii suplimentare – optiunile variaza de la display touchscreen, pana la iluminare interioara cu sistem LED si functie de facut cuburi de gheata. Ia in cosiderare ce accesorii incluse ti se potrivesc: compartimente speciale pentru legume/fructe, sticle sau dozator de apa. Unele combine frigorifice au moduri speciale de functionare : racire si/sau congelare rapida, mod vacanta etc.
  3. Garantia si service-ul – garantia oricarui aparat este extrem de importanta dar mai ales in cazul unui frigider. Cercetati daca exista optiuni de service in zona dumneavoastra. Va recomand achizitionarea unei garantii extinse.
  4. Designul – tine cont de ultimele trenduri sau NU! Frumusetea, pana la urma, sta in ochii privitorului. Alege un aspect care sa te incante in fiecare zi!
  5. Cumpararea si livrarea – avand in vedere ca un frigider are un pret de achizitionare ridicat este important sa cumparam de la un comerciant de incredere. Livrarea produsului este alt aspect important deoarece greutatea unui aparat frigorific poate varia intre 80-150kg.
  6. Instalarea si intretinerea – urmeaza intotdeauna instructiunile de instalare si utilizare pentru a conserva si prelungii durata de viata a aparatului. Efectueaza intretinerea periodica exact cum este specificat in manualul de folosire. Peste 50% din reparatiile pe care le efectuez puteau fi evitate urmand instructiunile!
Acum ai aceste 10 criterii de alegere a unui aparat frigorific. Esti gata sa iei decizia potrivita pentru tine si familia ta!
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page