Inlocuire termostat

Un termostat este componenta de control al unui frigider. Termostatul unui frigider este, de obicei, situat în interiorul frigiderului si are un buton ce permite utilizatorilor sa-l adapteze. Odata ce un utilizator stabileste temperatura dorita, termostatul mentine temperatura prin actionarea compresorului in modul pornit sau oprit

termostat_reparatii_frigidere

Inlocuire relee de pornire

Se ocupa de pornirea si oprirea compresorului. Pentru inlocuirea releului de pornire folosim doar piese noi.

.

relee_pornire_frigidere

Reparatie modul electronic

De cele mai multe ori placa electronica ( de comanda) se poate REPARA astfel ajungand cu pana la 70 % mai ieftin decat una noua.

reparatie placa frigider

Inlocuire senzori de temperatura

Senzorul de temperatura masoara si controleaza temperatura din frigider sau congelator.

senzor temperatura frigider

Inlocuire ventilator (condensator sau vaporizator)

Inlocuirea din timp a acestora asigura o durata de viata mai mare a compresoarelor (motoare). Un circuit interior de racire, format din canale (tevi) interioare prin care curge agentul frigorific, circuit denumit uneori şi vaporizator. O retea de conducte de lichefiere montate în exterior pe partea din spate a frigiderului, vopsite de obicei in negru si care fac parte dintr-un subansamblu denumit condensator.

ventilator-aspiratie-refulare_frigider

Inlocuire condensatoare de pornire

In cazul agregatelor frigorifice, condesatoarele ajuta la pornirea si functionarea compresoarelor. Datorita fluctuatiilor de tensiune din retelele electrice, acestea au o durata de viata mai scurta.

condesator_pornire_frigider

Inlocuire compresor

In exteriorul containerului frigiderului, compresorul electric efectueaza lucru mecanic asupra gazului frigorific, marindu-i presiunea, ceea ce, conform principiilor termodinamicii, ii creste temperatura.

motor_compresor_frigider

Inlocuire filtru deshidrator

Filtru deshidrator – retine umiditatea din circuitul frigorific prevenind aparitia dopurilor de gheata in instalatie.

Inlocuire filtru deshidrator

Vacuumarea instalatiei frigorifice

Obligatoriu se efectueaza dupa orice interventie in circuitul frigorific. Deoarece prin vacuumare se limina si aerul si umiditatea din circuitul frigorific, acestea putand afecata compresorul.

Vacuumarea instalatiei frigorifice

Inlocuire condensator

La nivelul condensatorului si sub actiunea ventilatorului, gazul fierbinte aflat la presiune mare este racit, caldura este eliminata in exterior, iar agentul se transforma in stare lichida si ajunge din nou in rezervor de unde incepe un nou ciclu de racire in vaporizator

Condesator_frigider

Brazare (sudura) cu aliaj de Ag

Se efectueaza pentru sudarea conductelor si a instalatiei frigorifice. Folosim numai electrozi cu continut ridicat de Ag, pentru o mai buna etanseitate si elasticitate a sudurilor.

Brazare (sudura) cu aliaj de Ag

Incarcare cu refrigerant

Se efectueaza in cazul reparatiilor din circuitul frigorific NUMAI dupa efectuarea vacuumarii si doar cu tipul de refrigerant indicat pe compresor.

Incarcare cu refrigerant

INFO: In cazul agregatelor ce folosesc refrigerantii din gama R400, NU se completeaza cu refrigerant ci se goleste instalatia de freonul existent in instalatie, se remediaza cauza pierderii de freon, se vacuumeaza si se reincarca cu cantitatea specificata pe agregat.

FRIGIDERELE SUNT APARATE ELECTROCASNICE DE CARE DEPINDE SANATATEA NOASTRA